راهنمای خرید میکسر قنادی

راهنمای خرید میکسر قنادی

مقدمه

از‎جمله تجهیزات قنادی و تجهیزات آشپزخانه صنعتی می‏توان به دستگاه خمیرگیر، قیف‎زن، چانه‎گیر، خمیر پهن‏کن، خامه‏زن و میکسر قنادی یا همزن قنادی اشاره کرد. میکسر قنادی یکی از ملزومات شیرینی‎پزی و تجهیزات حرفه‏ای برای پخت انواع کیک و شیرینی محسوب می‏شود که در رنگ‎های مختلفی طراحی و تولید می‎شود. قطعا استفاده از تجهیزات استاندارد و صنعتی می‌توانند کیفیت پخت انواع شیرینی و کیک را افزایش داده و سرعت کار را بالا ببرند. استفاده از میکسر این امکان را فراهم می‏کند تا مواد به‎خوبی با یکدیگر مخلوط شده و خمیر بافت یکسانی پیدا کند. این دستگاه قابلیت ترکیب انواع مواد جامد و مایع را دارد.

ویژگی‏های مهم در انتخاب میکسر قنادی

  1. ظرفیت میکسر قنادی

    یکی از نکات مهم هنگام خرید میکسر قنادی ظرفیت آن است. شما باید متناسب با کاری که انجام می‎دهید، ظرفیت میکسر را انتخاب کنید. ظرفیت میکسرها از ۵ لیتر تا ۲۵۰ لیتر متغییر هستند. اگر قصد دارید از این وسیله در قنادی‏ها و آشپزخانه‎های صنعتی استفاده ‏کنید، باید میکسر در ظرفیت بالا و اگر قصد دارید حجم کمی از مواد را ترکیب کنید، می‏توانید آن را در ظرفیت‏های کوچک‎تر انتخاب کنید. ظرفیت های پایین برای مصارف خانگی گزینه‎ای عالی هستند. توجه داشته باشید ظرفیت میکسر در ابعاد آن نیز تاثیر می‎گذارد، هر‎چه ظرفیت میکسر بیشتر باشد ابعاد آن نیز بزرگ‏تر و در‎نتیجه وزن بیشتری خواهد داشت.

  2. پارویی میکسر قنادی

    یکی از اصلی‎ترین قطعات میکسر قنادی که بدون استفاده از آن عملا دستگاه کارایی ندارد، پارویی است. این قطعه در سه مدل طراحی و تولید می‏شود:

    • پارویی مارپیچ برای هم‎زدن مواد چسبنده مانند خمیر استفاده می‏شود.
    • پارویی ضربی برای مخطوط‏ کردن مواد پودری، مانند انواع آردها با‎سرعت متوسط قابل استفاده است.
    • پارویی مفتولی یا سیمی برای مخلوط کردن مایعات مثل تخم‎مرغ، شیر و روغن با‏سرعت بالا استفاده می‎شود.

    علاوه‏بر این سه مدل، می‎توان به پارویی شاخی و پنجی نیز اشاره کرد. مدل پارویی پنجی یا تخت برای ترکیب موادی که مایه صافی دارند و چسبنده نیستند مناسب است و پارویی شاخی برای انواع خمیرها کاربرد دارد. در هنگام استفاده از میکسر با‎توجه به موادی که ترکیب می‏کنید، پارویی مناسب را نیز انتخاب کنید؛ استفاده از پاروی مناسب در کیفیت محصول نهایی بسیار تاثیرگذار است.

  3. کاسه میکسر قنادی

    هر میکسر دارای دو کاسه است و متناسب با ظرفیت دستگاه کاسه‎ها بزرگ‎تر یا کوچک‎تر خواهند بود. هر‏چه ظرفیت دستگاه بیشتر باشد، دهانه کاسه و عمق کاسه نیز بیشتر خواهد بود. با‎توجه به حجم کار می‎توانید از کاسه در ظرفیت‎ها و جنس‎های مختلف استفاده کنید. در برخی از مدل‎ها بر روی کاسه، درپوشی وجود دارد که در حین استفاده از دستگاه از پاشیدن مواد مانند آرد به اطراف جلوگیری می‎‏کند. کاسه‎ها برای شستشوی بهتر قابلیت جداسازی از بدنه را دارند؛ با جدا کردن کاسه می‎توانید آن را به‎راحتی بشویید. ضخامت کاسه‎ها از ۲ میلیمتر تا ۵ میلیمتر در نظر گرفته شده است تا بر اثر ضربه یا سقوط بر روی زمین دچار آسیب و سوراخ شدگی نشوند.

  4. مشخصات فنی میکسر قنادی

    • جنس دستگاه، دیگ و پارویی به‎دلیل رعایت بهداشت، شستشوی آسان و جلوگیری از زنگ‎زدگی باید از جنس استیل، آلومینیوم، چدن یا فولاد ضد‎زنگ باشند. معمولا تجهیزات قنادی با جنس آلومینیوم و فولاد به دلیل داشتن ضخامت کافی، دوام بیشتری دارند و از آنجایی که باید به‎طور مرتب شسته شوند، ضد‎زنگ نیز بايد باشند.
    • برق مصرفی در میکسرها با‏توجه به ظرفیت آنها متفاوت است. میکسرهای کوچک یا خانگی با برق تک‌فار و میکسرهای بزرگ که در قنادی‏ها و آشپزخانه‌های صنعتی استفاده می‏شوند، از برق سه‎فاز استفاده می‎کنند.
    • این محصول دارای سیستم دنده گیربکسی و با دور موتور و سرعت متغیر است. می‎توانید سرعت دستگاه را در سه حالت دنده یک و سرعت ۱۰۰ دور در دقیقه برای ترکیب خمیرهای سفت، دنده دو و سرعت ۱۸۰ دور بر دقیقه برای ترکیب خمیرهای روان و خامه، دنده سه و سرعت ۲۵۰ دور بر دقیقه برای ترکیب تخم‏مرغ و مایعات تنظیم کنید. هرچه توان میکسر قنادی بالاتر باشد مواد سریع‎تر و آسان‎تر با یکدیگر ترکیب می‏شوند؛ همچنین در طولانی‏مدت به موتور دستگاه فشار کمتری وارد می‎شود. حتی در سرعت‎های بالا موتور این محصول کم‏صدا است و پایه‎های ضد‏لغزش از لرزش و حرکت دستگاه در حین کار جلوگیری می‎کنند.

انواع میکسر قنادی

میکسرها در دو مدل رومیزی و ایستاده طراحی و تولید می‎شوند. معمولا میکسرهای رومیزی دارای ابعاد کوچک‎تر، وزن سبک‎تر و ظرفیت کمتری هستند، ظرفیت ۵ لیتری آن نیمه‎صنعتی محسوب شده که می‏توانید برای مصارف خانگی نیز استفاده کنید. نوع ایستاده میکسر با ظرفیت بالاتر برای استفاده در مراکز صنعتی مناسب است. میکسرهای صنعتی دارای سرعت ۴۰ دور تا ۲۶۰ دور در دقیقه، با جنس بدنه استیل و کاملا بی‌صدا هستند. معمولا یک صفحه مشبک بر روی کاسه میکسر قنادی قرار دارد تا ایمنی کاملا حفظ شود.

قیمت میکسر قنادی

قیمت دستگاه میکسر با ظرفیت دستگاه و جنس قطعات ارتباط مستقیم دارد. توصیه می‌کنیم برای راه‎اندازی آشپزخانه صنعتی یا قنادی از تجهیزات باکیفیت استفاده کنید تا هم تجهیزات عمر طولانی‎تری داشته باشند و هم راندمان کار بالا برود. این محصول در برندهای مختلفی تولید می‏شود، اما آنچه اهمیت دارد علاوه‎بر ظرفیت و جنس قطعات، قدرت موتور بالا است.

نتیجه‌گیری

اگر شیرینی‎پزی را به صورت حرفه‎ای دنبال می‏کنید، استفاده از یک همزن صنعتی می‏تواند کمک بسیاری به شما داشته باشد. استفاده از این وسیله بسیار آسان است و از مبتدی‏ترین افراد و حرفه‏ای‎ترین قنادها به‎راحتی می‏توانند با آن کار کنند. انتخاب پارویی و سرعت مناسب تنها نکات مهمی هستند که باید در حین استفاده از میکسر قنادی به آن توجه کنید. میکسر صنعتی به‎دلیل قدرت موتور بالا، توانایی ترکیب مواد در حجم بالا را نیز دارد و می‎توانید بدون دخالت دست و در زمان کوتاه انواع مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.